Czy wiesz, że kiszenie to naturalny sposób konserwacji żywności, opierający się na procesie fermentacji mlekowej? Kiszenie stosowane było już w starożytności i z powodzeniem wykorzystywane jest w dzisiejszych czasach. 🙂
Kiszonki są cennym darem natury, z którego warto korzystać – występują w nich naturalne prebiotyki m.in. Pediococcus, Leuconostoc, Lactobacillus plantarum, które:
- wspomagają procesy trawienne,
- stymulują układ immunologiczny,
- powodują wzrost kwasów tłuszczowych omega-3, enzymów trawiennych i odpornościowych oraz witamin z grupy B.
Kiszonki są niezwykle cennym źródłem witaminy C. Mają właściwości antyoksydacyjne i pomagają przywrócić prawidłową mikroflorę jelitową. Są niskokaloryczne, a przez to pomocne przy odchudzaniu.
W naszych sklepach znajdziesz ekologiczne soki najwyższej jakości bezpośrednio tłoczone z warzyw i owoców.
Nie zawierają:
- wzmacniaczy smaku,
- konserwantów,
- sztucznych barwników.
Do końca września 2020 w promocyjnej cenie 4,99zł/300ml